SHR laserska epilacija

fb_img_1480422304157

SHR laserska epilacija

IPL SHR (Super Hair Removal) tehnologija predstavlja vrlo brzu metodu uklanjanja dlačica, koja je i do pet puta brža od obicnog IPL.Ponekad se naziva i “In Motion” metoda. Zbog svoje brzine rada u našem salonu najčešće se koristi za epilaciju većih površina tela (noge, leđa, grudi…).

IPL SHR metoda predstavlja revoluciju u trajnom uklanjanju dlačica zbog višebrojnih prelaza preko jednog područja kojim se omogućava bolja efikasnost i smanjuje neprijatnost tokom samog tretmana. Višebrojnim prelazima preko jednog područja postiže se veća akumulacija energije na tom mestu i duže zagrevanje korena dlake, što dovodi do bržeg i efikasnijeg uništenja dlaka. Najnovija istraživanja su pokazala da sada više nije potrebno zagrevanje korena dlake na 65°C kako bi se uništila, već je mnogo važnije da je duže zagrevamo. Sam uređaj ima mogućnost hlađenja tretiranog područja tela tako da je tretman bezbolniji i konforniji za klijenta. SHR postepeno zagreva kožu sve dok se ne dostigne potrebna kumulativna energija u korenu dlake. Ne izlažući koren dlake ni jednom jedinom pulsu visoke energije, SHR ne uzrokuje traumu kože sa višom koncentracijom melanina, što ovu metodu čini jednom od najpouzdanijih i najefikasnijih opcija uklanjanja dlaka za osobe sa tamnom puti. Štaviše, SHR tretman se može sprovoditi u bilo koje doba godine, pošto je izlaganje suncu manje štetno za kožu koja je tretirana SHR metodom.

Ukoliko ste stariji od 18 god. možete izvršiti epilaciju, postupak se sastoji iz nekoliko tretmana koja se rade u razmacima od 4 do 6 nedelja.

IPL-trajna depilacija

IPL tehnologija emituje svetlost visokog intenziteta u veoma kratkom roku i zato se koristi za trajno uklanjanje nezeljenih dlaka. Aparat proizvodi kratke intenzivne svetlosne pulseve, filtrira ih na odredjenoj talasnoj duzini kako bi ih upio melanin u dlaci, ta svetlosna energija se pretvara u toplotnu i unistava koren dlake.

Ovaj tretman deluje na dlaku u fazi rasta i zato je potrebno ponoviti tretmane vise puta. Duzina dlake za epilaciju mora biti oko 1mm. Tretmani IPL-om se ponavljaju zbog odredjenih faza u rastu dlaka. Razmak izmedju tretmana je izmedju 4 do 6nedelja, a broj tretmana koji se radi je od 4 do 8. U toku tretmana epilacije koza nesme biti izlozena suncevim zracima niti UV zracenju 4nedelje pre tretmana i 4 nedelje nakon tretmana epilacije. IPL-om se uspesno tretiraju manje regije na telu kao sto su nausnice, brada, podbradak, lice, pazuh, duboki bikini… IPL-tretmane ne smeju koristiti trudnice, dojilje, ljudi koji koriste neku od hormonskih terapija i svakako treba naglasiti ako se koristi bilo kakva druga terapija lekovima. Najcesci tretmani IPL aparatom su:

  • uklanjanje akni
  • podmladjivanje koze – rejuvinacija

Uklanjanje akni

IPL-om se vrlo uspesno lece teski oblici akni uglavnom na licu i ledjima. Uzroci nastanka akni su poremecaji u radu lojnih zlezda koji dovode do akomulacije loja i do razmnozavanja bakterija. Svetlosni talasi proizvode visoku temperaturu koja unistava bakterije. Tretmani se ponavljaju nakon 7 do 14 dana ,a rezultati su vidljivi nakon prvog tretmana.

Koza nesme biti osuncana 4-6 nedelja pre tretmana, kao ni 6 nedelja posle tretmana.

Podmladjivanje koze – rejuvinacija

Uticaj spoljasnih faktora dovodi vremenom do smanjenja kolagena i elastina u kozi i do pojave bora. IPL-om se vrlo uspesno pomocu svetlosnih zraka podstice regeneracija koze i tako smanjuju fine linije i bore. Takodje se smanjuju neravnine i sitni oziljci na licu. Koza postaje zategnuta i vidljivo boljeg kvaliteta.